Ласуємо сухофруктами: користь «сушки» для найменших

Сухофрукти - поняття широке, в нього входять продукти як заводського, так і домашнього приготування. Всі вони дуже корисні, містять вітаміни і корисні мікроелементи.

Почнемо з застереження. До заводських сухофруктам відносять курагу, чорнослив, інжир, родзинки інші солодощі, які в нашій свідомості проходять під грифом «східні». Важливий момент полягає в тому, що всі ці продукти в ході виготовлення можуть піддаватися впливу барвників або інших хімічних речовин, що додають корисним солодощів не зовсім корисні властивості. Будьте пильні! Добре мийте сухофрукти, обдавайте окропом. Це захистить малюка від можливих кишкових інфекцій.

Що стосується перевіреної бабусиній сушки - яблук, груш, абрикос, вишень - які влітку підсмажилися на сонечку, потім нудилися в печі, то це прекрасний варіант для компоту і перекушування. Шматочок сушеного яблука куди краще цукерки. Зрозуміло, що в порівнянні зі свіжими фруктами такі запаси поступаються за кількістю корисних речовин. Але взимку, коли на ринках стає страшно купувати ледь живі дари літа, сушка приходить на допомогу.

Під час термічної обробки фрукти втрачають вологу, це, звичайно ж, мінус. Також значно знижується вміст вітаміну С, підвищується рівень цукру, що може зашкодити зубкам малюка, хоча це більше відноситься до куразі або родзинок. Агентство з харчових стандартів Великобританії рекомендує включати в раціон дитини 2 і більше років жменю сухофруктів щодня, крім свіжих плодів.

Часточки сушеного яблука можна дати вже в півтора рочки. Стежити необхідно за наступним: перед їжею сухофрукти необхідно добре промити під проточною водою, потім обдати окропом. Невеликі шматочки малюк повинен їсти під наглядом батьків, щоб не подавився.

Курагу і родзинки вводять в 12 або 18 місяців. І теж ретельно миють, додають в невеликій кількості в кашу або сирок. З родзинками потрібно бути обережними, вони можуть викликати здуття животика.

Найнадійнішим і корисним застосуванням сухофруктів залишається узвар - компот з них. Його призначають при простудних захворюваннях, порушеннях травлення і кишкових інфекціях. Це практично чарівний напій - вітамінний, дієвий. Сухофрукти містять залізо, калій, кальцій, магній, фосфор, вітаміни A, B1, B2, B6. Включити всю цю користь в раціон дитини дуже просто. Приготувавши, наприклад, запечені цілком яблука з сухофруктами, кашу з сухофруктами, пиріг з яблуками та родзинками, пшеничну запіканку з сухофруктами і багато інших цікаві страви.


Переглядів: 657
Також в цьому розділі: