Знайомство з прикормом в різних країнах

Коли приходить час поступово знайомити малюка з продуктами дорослого столу, для мами настає хвилюючий період. Хвилюючий і в той же час цікавий: дитина пробує нові страви - пробує життя «на смак». Традиція знайомства з новими продуктами прикорму відрізняється в багатьох країнах. Досліджуючи досвід мам у різних куточках світу, знайдемо відмінності і спільне в тому, як вводиться прикорм.

Німеччина
Знайомство діток з продуктами починається приблизно в 4-5 місяців. Першим овочем, який пробують маленькі німці, стає морквина. Її відварюють і подрібнюють у блендері до стану пюре. Але морква має «забарвлюючий» ефект. Тому малюків, які спробували цей овоч, можна дізнатися за злегка пофарбованим носиком - вони набувають легкий помаранчевий відтінок. Завдяки йому малюків, що спробували перший прикорм, і називають - «морквяні носики». Після першого знайомства з овочами, мами поступово вводять в меню й інші: пастернак, кукурудзу, капусту брокколі, кольрабі, кабачки, цвітну капусту.

Італія
Приблизно в такому ж віці пробують перші продукти прикорму малюки в Італії. Якщо вони на грудному вигодовуванні, то перший прикорм планується мамою на 6 місяців, а на штучному - в 4-5 місяців. Цікаво, що ж перший пробують маленькі італійці? Виявляється, фрукти! Мами зазвичай просто розминають або подрібнюють в блендері сливи, банан, грушу або яблуко. З овочів першими на столі у малюка з'являються картопля, морква, цвітна капуста, кабачок. Їх готують на пару або відварюють і дають з перервою в кілька днів, щоб відстежити реакцію на новий продукт. Цікаво, що приблизно в 7 місяців італійці знайомлять діток з їх національною гордістю і любов'ю - пастою. Дрібні макарончики у формі ромбів, зірочок мами-італійки додають в бульйон або супчик майже кожен день.

Великобританія
Знайомство маленьких англійців з дорослими продуктами починається з рисової каші. Перетерту рисову крупу для прикорму можна купити в аптеці або ж подрібнити за допомогою блендера самостійно. Після успішного знайомства з кашею англійські педіатри радять знайомити з фруктами, причому пропонувати їх дитині у відварному вигляді. Маленькі жителі Туманного Альбіону пробують пюре з відварених груш і яблук, а потім - пюре з картоплі і ріпи. Далі кількість овочів в меню тільки розширюється, дитина їсть також більше каш. І таке «доросле» меню поступово витісняє молоко.

У кожній національній традиції знайомство з прикормом проходить за особливим сценарієм. Але в одному приблизно всі ці традиції схожі - прикорм з'являється в дитячому меню близько 5-6 місяців. При знайомстві малюка з новими продуктами відіграють важливу роль і місцеві традиції, які продукти з'являються частіше всіх на столі у батьків. Як, наприклад, з макаронами в Італії малюки знайомляться одними з перших. Але незалежно від країни і традицій, мами намагаються знайомити діток з «дорослими» продуктами поступово і уважно стежать за їхньою реакцією. Нехай всі малюки їдять з апетитом і ростуть здоровими - про це мріють мами у всьому світі!


Переглядів: 631
Також в цьому розділі: