Кисломолочний прикорм: домашній чи магазинний?

Молоді мами навперебій обговорюють, як самі готують йогурти, варять сир, регулярно щось заквашують і змішують. Що це - недовіра до магазинної продукції або просто мода? Особисто ви впевнені, що в домашніх, далеких від стерильності, умовах зможете приготувати безпечне дитяче харчування? І чи так жахливо бути мамою, яка вдумливо підходить до харчування дитини, довіряючи якості певного бренду?.. Спробуємо знайти відповідь.

Кисломолочні продукти дитині необхідні для повноцінного розвитку і зросту. Це повинна знати кожна мама. Далі потрібно розібратися, в чому принципова різниця між кисломолочними продуктами домашнього та заводського виробництва. Саме цьому питанню і присвячена наша стаття. А істину, як прийнято, будемо пізнавати в порівнянні.

1. Час
У мами завжди мало часу, адже потрібно стільки всього зробити за день! Зайвий візит на кухню іноді подібний муці. Тому мама йде в магазин, знаходить полицю з дитячим харчуванням, уважно дивиться на дату виготовлення, наприклад, кефіру, перевіряє цілісність упаковки, оплачує товар і радісно годує крихітку. Мінус одна турбота - вже результат.
Щоб приготувати кисломолочну продукцію вдома, потрібно провести ціле дослідження і грунтовний допит усіх знайомих мам на предмет вибору закваски, йогуртниці і основи - молока. Зрозуміло, що, вже набивши руку, приготування домашнього йогурту для вас не стане клопітким заняттям, але час, час...

2. Безпека
На заводах відомих брендів лінії виготовлення дитячого харчування, як правило, оснащені новітнім обладнанням, відокремлені від решти виробництва. Приміром, на виробництві молочної продукції «Тема» в таких цехах панує стерильна чистота, а втручання людини в розфасовку продукції зведено до мінімуму. Це дозволяє поставляти в магазини безпечні кисломолочні продукти, які ще і виробляються з молока найвищої якості.
Що ж стосується домашніх експериментів на тему сиру або кефіру, то виникає питання: «Звідки брати для них молоко?» Якщо купувати магазинне, то навіщо його зайвий раз кип'ятити, адже є спеціальне дитяче молоко, збагачене вітамінами. Його можна використовувати без додаткової термічної обробки. Думаєте, купувати молоко у пластикових пляшках на ринку у бабусь краще? А мила бабуся корівку перед доїнням? Чи здорово тварина? Чи немає якихось домішок у молоці, щоб не скисло по дорозі в місто в електричці? Ви впевнені, що наявність будинку йогуртниці виправдовує найвищий рівень небезпеки, якій ви піддаєте малюка? Тільки за кількістю знаків питання легко визначити, яка продукція взяла верх.
Наостанок зауважимо, що заводські дитячі йогурти, сирок, кефір розробляються спеціально для малюків, враховуючи їх потреби і рівень розвитку системи травлення в тому чи іншому віці. Сучасні методи виробництва дозволяють зберегти всі найбільш цінні елементи, як наприклад, відбувається при виробництві молочної продукції «Тема». Продукти містять оптимальне співвідношення корисних речовин, необхідних для розвитку дитини. Знаючи все це, робіть вибір між домашньою і заводський кисломолочної продукцією виважено, тверезо, керуючись не розмовами біля пісочниці, а турботою про здоров'я своєї дитини.


Переглядів: 891
Також в цьому розділі: