Як вводити перший творог для прикорму

Творог - корисний кисломолочний продукт, який необхідний в раціоні малюка. Він є джерелом білка і кальцію - будівельних цеглинок організму. У з'єднанні з фосфором та іншими мікроелементами кальцій максимально засвоюється, забезпечуючи правильний ріст і розвиток кісткової, м'язової тканин, зубів. Але, також як і інші продукти прикорму вводити його варто обережно і поступово.

Творогом раціон малюка доповнюють з 6 місяців, вже після того, як ввели овочі і каші. Хоча існують і інші рекомендації, згідно з якими творог вводиться з 8-9 місяців. Щоб підібрати точний час саме для вашого малюка, враховуючи його особливості розвитку, потрібно проконсультуватися з педіатром.

Починають давати творог з ½-1 чайної ложки, краще в першій половині дня, щоб відстежити реакцію організму. Перемішавши творог з грудним молоком який звичний для малюка сумішшю, ви пом'якшити сприйняття нового продукту. Пізніше можна пропонувати дитині творог на полуденок або вечерю. У разі позитивної реакції організму на цей продукт, збільшують порцію творогу до 20 гр., і до 1 року вона становить 50 гр.

Для щоденного раціону малюка краще вибрати спеціальний творог для дитячого харчування, який має невелику жирність і зручну для пережовування консистенцію. Не пропонуйте дитині дорослий творог. Крихітці буде важко його проковтнути.

Творог промислового виробництва, який найбільше підходить для малюка, буває вершковий і молочний. Різниця в жирності: молочний творог більш низької жирності, а вершковий жирніший. Також на прилавках магазинів є твороги з фруктовими наповнювачами у вигляді пюре. При введенні творогу в раціон малюка давайте його тільки з подрібненими фруктами.

Деякі мами пробують приготувати творог в домашніх умовах, але хочемо попередити, що це веде за собою певну частку ризику, адже складно бути впевненою в якості придбаних продуктів для творогу, а саме молока або кефіру. При приготуванні також необхідно дотримуватися правил гігієни. Крім того в домашніх умовах складно визначити корисність приготованого творогу, його жирність.

У творозі промислового виробництва витримані всі норми, використано сучасне обладнання для досягнення найвищих результатів у сфері дитячого харчування. Всі необхідні вимоги дотримуються при виробництві дитячої молочної продукції «Тема», якій довіряють багато мам.

Зберігати творог потрібно в холодильнику, вживати тільки свіжий. Якщо малюк перебирає в їжі, і відмовляється від творогу, спробуйте запропонувати його в складі різних суфле, запіканок, сирників з фруктами, родзинками.


Переглядів: 2415
Також в цьому розділі: