Чому лимон кислий?

«Тільки шепнути лимон, - відразу стане кисло», - рядок одного дитячого вірша чудового передає природу цього жовтого фрукта. Ми звикли, що фрукти і ягоди радують нас своїм насиченим і приємним смаком, але іноді цей смак настільки відштовхуючий, що пробувати більше не хочеться. Втім, не потрібно судити лимон строго: його кислота - це лише запорука успішного розмноження.

Так, друже мій, якби не було цієї уловки, - довелося б лимону складно. Ходити по землі і розкидати насіння він не може, тому природа допомогла йому не тільки захистити кислі плоди від різних шкідників, а й створила ідеальне середовище для подальшого відтворення.

З'їсть мавпа лимон, сходить в туалет, а зернятка потраплять в землю і проростуть, подарувавши життя новому дереву. Кислота ж свою справу теж зробить: створить сприятливу атмосферу для того, щоб зерну було комфортно всередині мавпи, щоб воно не розщепилося до повного зникнення і зберегло свою здатність до розмноження.

А якщо ніхто лимон не з'їсть, то він просто відлетить від дерева, згниє і вивільнить безліч насіння, які дадуть життя новим паросткам.

Так, винахідливості лимона можна тільки позаздрити. А ще визнаємо, що цей фрукт надзвичайно корисний для організму, тому варто хоча б зрідка з'їдати пару часточок. Можна з цукром. Можна з медом або джемом. Можна додати в чай ​​або в воду. Тоді ти точно легко переживеш зиму, укріпиш свій імунітет, полегшиш процес травлення і поліпшиш кровообіг. Цей маленький плід варто нашої уваги, чи не так?


Переглядів: 83
Також в цьому розділі: