Чому сіль шкідлива?

Ти не раз чув про те, що сіль - це біла отрута. Але при цьому складно відмовитися від бажання посолити суп, м'ясо або салат. Втім, робити це і не потрібно: недолік солі також шкідливий для організму. Залишається тільки знайти золоту середину, яка принесе нам користь і мінімізує шкоду.

Як і в усьому, з сіллю потрібно просто знати міру. Не потрібно кожен день їсти чіпси, сосиски та інші продукти, які містять підвищену кількість солі. Ніхто не просить назавжди відмовлятися від смачного оселедця або солоних грибочків / огірочків, але в ті хвилини, коли можна обійтися без солі, краще про неї не згадувати. Повір, помідори і огірки гарні і без додаткових добавок.
< br> Що ж в цій солі таке каверзне? Справа в тому, що вона має властивість затримувати рідину в організмі. Коли кількість солі перевищує норму, людини починають турбувати набряки. Нирки не справляються зі своєю роботою, і створюється досить сприятлива обстановка для появи різних захворювань. Звичайно, від декількох епізодів перевищення норми нічого не буде. За умови, що у тебе немає проблем з серцем і артеріальним тиском. Всім же, у кого подібні проблеми є, рекомендується знизити споживання солі або навіть зовсім відмовитися від неї. Втім, все це вирішується в індивідуальному порядку на прийомі у лікаря. Варто пам'ятати, що нестача солі може привести до млявості і сонливості.

І найважливіше, сіль - це не тільки те, що ми черпаємо ложками або витягуємо з сільнички. Вона є і там, де ми часто про неї зовсім не думаємо: наприклад, в печиві, сирі або різних соусах. Так що намагайся стежити за тим, що ти їси, щоб все в твоєму організмі було добре і здорово.


Переглядів: 49
Також в цьому розділі: