Чому потрібно дружити з патисоном?

Патисон - дуже незвичайний овоч з сімейства гарбузових. Якщо оцінювати склад його корисних речовин, то він буде близький до кабачків і цукіні. Зате химерна форма змушує задуматися і засумніватися в згаданому спорідненість: аж надто патиссон кругловидий і екзотичний. Та й ім'я яке, тільки прислухайся!

До речі, назва його прийшла до нас з французької мови. Походить воно від слова «пиріг», так як саме його нагадує плід своєю формою. Спочатку патиссон жив і розвивався в Америці, а пізніше підкорив і Європу. Зараз дачники люблять вирощувати патисони у себе на грядці, адже це джерело корисних мінералів і вітамінів!

Особливо благотворно патиссон впливає на роботу серцево-судинної системи, адже овоч багатий калієм і магнієм. Він відрізняється низькою калорійністю і приємним смаком. Дуже добре допомагає при нервових розладах, ендокринних захворюваннях і навіть при головного болю! Можливо, не потрібно звертатися до таблеткам: мудра природа дозволяє використовувати свої дари в якості профілактики багатьох захворювань.

Якщо ти будеш вибирати патиссон в магазині, то не поспішай брати найбільший овоч: зазвичай він самий волкностий, та й насіння буде в надлишку. Краще візьми кілька маленьких плодів, але врахуй, що псуються вони дуже швидко, так що протягом декількох днів доведеться пустити їх в кулінарну подорож.

Патисони можна фарширувати м'ясом, зеленню і кукурудзою. Вони є чудовою начинкою для пирогів, а ще можна загасити їх разом з іншими овочами, приготувавши смачний гарнір. Одним словом, тепер ти знаєш, що додати в продуктовий візок, коли ви з батьками в черговий раз підете в магазин.


Переглядів: 46
Також в цьому розділі: