Маленьке оленя

Мале еленя довжиною від 45 до 55 см, висотою в холці від 20 до 25 см і вагою від 1,5 до 2,5 кг. Хвіст завдовжки приблизно 5 см.

Забарвлення шерсті на верхній стороні бурого кольору. Нижня сторона і підборіддя білі. Морда загострена, чорний ніс безволосий, очі дуже великі. Статура кругляста, ноги на противагу тілу виглядають незвично витонченими. Роги відсутні, верхні ікла збільшені, зокрема, у самця подібно бивнів стирчать з пащі. Область поширення виду охоплює територію від південного Китаю (Юньнань) до Малайського півострова і островів Суматра, Борнео і Ява з прилеглими невеликими островами. Мешкає в лісах з густим підліском, частіше поблизу водойм.


Переглядів: 27
Також в цьому розділі: