Низький вміст жирних кислот Омега-3 впливає на концентрацію уваги і успішність у школі

Дослідження Оксфордського університету показало, що репрезентативна вибірка школярів Великої Британії, віком від семи до дев'яти років, мали низькі рівні ключових Омега-3 жирних кислот у крові.

Згідно з результатами цього дослідження, опублікованого в журналі PLoS ONE на конференції в Лондоні 4 вересня низький вміст цих кислот негативно впливає на концентрацію уваги дитини і успішність у школі.

У ході дослідження батьки розповідали про раціоні своїх дітей. Дослідники з'ясували, що 9 з 10 дітей, їдять рибу рідше двох разів на тиждень, а майже кожна десята дитина не їсть рибу зовсім.

Для здорового і збалансованого харчування дієтологи і лікарі рекомендують, їсти рибу не рідше 2 разів на тиждень, адже саме в рибі знаходяться Омега-3 жирні кислоти, що сприяють розумовому розвитку дитини.

Порівнюючи дітей в ході дослідження, вчені виявили, що діти з високим вмістом Омега-3 жирних кислот, читають краще за своїх однолітків, у них хороша пам'ять, крім цього, ці діти не мали проблем з поведінкою.

Омега-3 жирні кислоти знаходяться в різних морепродуктах: рибі, деяких морських водоростях. Ці кислоти сприяють розвитку мозку, зміцнюють імунну систему, сприяють формуванню здорової серцево судинної системи.


Переглядів: 582
Також в цьому розділі: