1. А чи знаєте ви, що ...

Продукти прикорму (соки, каші, пюре) можна вводити малюкам тільки за рекомендацією лікаря? До 6 місяців малюк повинен знаходитися виключно на грудному вигодовуванні.
Ще зовсім недавно, в період дефіциту, вважалося, що вгодована дитина - гарна дитина. І все люблячі своє чадо батьки намагалися наблизити свою дитину до параметрів такого собі купідона. На даний же момент всі лікарі світу стурбовані тим, що батьки перегодовують своїх малюків. Багатьом малюкам ставлять діагноз «паратрофії». Паратрофія - це надлишок маси тіла, а також зміна складу тіла, тобто зниження опору натисненню тканини, набряки і пухкості тканини. Діти з цим діагнозом важче переносять хвороби. Щоб не піддавати свою дитину цього страшного діагнозу, розберемо декілька нескладних правилах годування.
Свіже яблуко, протерте в блендері або на скляній тертці є одним з найбільш дієвих харчових продуктів проти проносу для всіх віків.
Яблучне або грушеве пюре з печивом, з соком цитрусових і фруктовим джемом: 1-2 протертих яблука добре змішуються з пудрою з печива, додається сік з половини лимона або апельсина, трохи пасти з плодів шипшини і повна чайна ложечка цукру.
Фруктове пюре з сухарями рекомендується давати з 4-6 місяця життя дитини. Однією з труднощів у веденні прикорму є те, що фрукти не дуже подобаються грудним дітям.
250 г м'яса, 50 г сухарів з білого хліба, добре подрібнена зелень петрушки, 10 г масла, 1 ложка молока, 250 г моркви, 2 ложечки сметани, цукор, сіль.
Для томатного соусу вариться 2 помідори в невеликій кількості води і протираються через сито. Окремо розтоплюють 5 г масла і додається томатний сік, 1/2 ложечки цукру і трохи солі.
Для приготування томатного соку помідори добре промиваються водопровідно. холодною водою, а потім теплою водою. Після цього їх поміщають в друшляк, який занурюють на 1 хвилину в киплячу воду. Всі ці заходи необхідні, так як на оболонці томатів, разом з різними шкідливими домішками, є і мікроби, а також можуть бути залишки інсектицидів, які дуже отруйні для людини.
Для порції в 200 г необхідно: 150 г звареного у воді і протертого в блендері рису, 50 г свіжого домашнього сиру, 4 ложечки цукрового сиропу; все добре змішується.
Вибираються добре дозрілі яблука, менш кислі і гарної якості: краще солодкі літні сорти. Яблука добре промиваються від різних домішок і, головним чином, від інсектицидів, очищаються від шкірки і натираються на скляній або пластикової тертці.
 
Сторінка 4 з 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>