Білий хліб нарізають тонкими скибочками і укладаються на деко, яке ставиться в духовку, де підсушується. Після охолодження сухарі розтирають в блендері.
Для приготування овочевого супу беремо 250 г овочів, з яких: 1/3 - морквина, нарізана на дрібні кружечки; 1/3 нарізана дрібними шматками картопля; 1/3 - суміш селери, петрушки, цвітної капусти, зеленого горошку, кабачків. Можна додати нарізані помідори і 1 великий зелений перець, 1 велику цибулину, попередньо почищену і спечену на плиті в шкірці; додати 1 л води.
Для 250 мл супу з овочів необхідно: 100-130 г промитих і очищених овочів, 5 г манної крупи (1 чайна ложечка), сіль на кінчику ножа і 250 мл води.
Для приготування супу їх манної крупи: на 200 мл трохи підсоленого м'ясного супу або супу з кісток (або з різних корінців) після зняття жиру додають 20 г манної крупи, все повільно розмішують на вогні до утворення більш щільною пасти.
Для приготування супу з кісток на 1 кг кісток - 3 л холодної води;
Замість м'ясного супу можна дитині давати суп з корінців.
Для приготування цукрового сиропу до 200 мл води додають 100 г цукру і при помішуванні все кип'ятиться до кінцевої кількості в 200 мл. Під час кипіння знімається піна і всякі домішки, а для того, щоб попередити зацукровування, додаються 3 ложечки лимонного соку.
Приготування рисового супу: 20 г рису добре промиваються і з вечора замочують в невеликій кількості води. На наступний ранок рис вариться протягом півгодини в 200 мл супу, а потім проціджують через рідке сито.
Для його приготування потрібні такі пропорції: 150 г рису (2 повних столових ложки), 3 г солі - на кінчику ножа, 50 г цукру (10 ложечок) і 1 л води.
Пюре з шпинату можна застосовувати для харчування немовляти. Однак через його гіркий смак багато дітей відмовляються від нього. В цьому випадку не варто наполягати, а слід запропонувати малюкові пюре з іншого овочу.
 
Сторінка 5 з 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>