У сучасних складних екологічних умовах педіатри рекомендують використовувати в дитячому меню спеціальне "банкове" харчування перевірених і надійних виробників, в ідеалі з початку введення прикорму (4-6 місяців) до півтора-двох років з поступовим переходом на загальний стіл до трьох років.
Дітям потрібно їсти кашу. Чому? Чим вона корисна? З якого віку давати її маляті? Нарешті, на що потрібно звернути увагу, купуючи спеціалізовані дитячі каші в магазині?
Коли і як можна переводити дитину на дорослу їжу? Звичні рекомендації по термінах введення прикорму, продуктам та їх кількості сьогодні змінюються.
Ну ось, пройшли перші тривоги і переживання пологів, довгоочікуваної зустрічі з малюком, першого прикладання до грудей, першого «Агу!», першого перевороту на бочок і такої самої доброї і бажаної посмішки. Ви вже активно гуляєте на вулиці, з величезним інтересом розглядаєте такі великі і чудові навколишні предмети, назви яких здаються дивовижними. Ви вже так подорослішали, що самостійно сидите (ну, відверто кажучи, похитуючись, дуже боязко, але самостійно, з оченятами повними захвату).
Крім молока, вам буде потрібен розчин хлористого кальцію, який можна купити в аптеці. На 300 мл. молока - приблизно 3 мл. препарату.
Для приготування 50 гр. творогу вам буде потрібно близько 250-300 мл. кефіру.
На 1 літр молока вам знадобиться 50-75 гр. кисляку або сметани для закваски. Молоко потрібно прокип'ятити і остудити до температури 35-40 ° С. Кип'ятіння в даному випадку використовується як стерилізація, щоб у молоці нерозвивалися побічні бактеріальні культури. Остудити молоко потрібно, щоб живі бактерії закваски не загинули. У остуджене молоко додаємо закваску і залишаємо його на деякий час в теплому місці, поки молоко не придбає консистенцію кисляку. Прокисле молоко нагрівають до відділення сироватки. Для того щоб творог вийшов ніжним і смачним, нагрівати молоко краще на водяній бані.
Введення творогу - один із ступенів малюка по дорозі до "дорослої" їжі. Що ж являє собою цей продукт, чим він корисний і як краще познайомити з ним крихітку?
Коли ваш малюк освоїть страви з овочів, каші, сир і м'ясо, настане пора познайомити його і з рибними продуктами. Як і в якому віці це краще зробити?
Всім відомо, що м'ясна їжа є основним джерелом білка і безлічі інших корисних речовин, необхідних зростаючому організму крихти. Тому батьки грудничка задаються питанням: коли можна вводити цей продукт в раціон дитини та з чого краще почати?
 
Сторінка 3 з 6 << < 1 2 3 4 5 6 > >>