Дуже багато цікавих традицій дісталося нам в спадок від предків. Одна з них - фарбувати яйця на Великдень і битися ними, щоб визначити самого стійкого противника. Існує кілька пояснень, чому з'явився цей звичай.
Ось і закінчилася Масляна, одне з найулюбленіших народних свят. Весь тиждень люди ласували млинцями, а в неділю по всьому місту були влаштовані масові гуляння з обов'язковим спаленням опудала. Можливо, ти питав рідних, звідки взялася така традиція. І відповідь була приблизно такою...
Сирники - досить відоме блюдо. Їх можна побачити і вдома на кухні, і в шкільній їдальні, і навіть в дорогому кафе. Одного разу маленькому хлопчикові запропонували покуштувати сирники в гостях. Він відмовився, а вдома сказав, що йому пропонували є бур'яни і він не захотів. Дійсно, слово «сирники" не вселяє апетиту. Чому ж їх назвали саме так?
Коли мова заходить про людей в білих халатах, ми відразу розуміємо, що все зводиться до поліклініки чи лікарні. І якось стає трошки незатишно, боязно. Хочеться змінити тему і забути про необхідність регулярно відвідувати стоматолога, робити планові щеплення і здавати необхідні аналізи.
Панду вважають національним надбанням Китаю, адже цей незвичайний чорно-білий ведмідь живе тільки на його території. Китайці цінують панду за високий інтелект, добродушність і грайливість.
Подарували тобі гарний букет. Що ти з ним зробиш? Правильно, знайдеш не менше красиву вазу, наллєш води і ляжеш на диван, щоб помилуватися. Або, наприклад, попросила тебе мама чи бабуся поставити квіти у вазу. І тут теж нічого складного: води налив і живи спокійно. Ось тільки чому квіти швидко втрачають свою свіжість і в'януть? Як зупинити ту найпрекрасніше мить, продовжити її і не відпускати? Є декілька хитрощів.
Плов - узбецьке національне блюдо, яке благополучно прижилося і у нас в Україні. Їжа ця дуже зручна, так як не потрібно готувати окремо м'ясо і гарнір до нього. Ось тільки нам в голову не може прийти думка про те, щоб відкинути вилку і почати їсти плов руками. Але саме так їдять його у нього на батьківщині! Або їли колись.
Можна не відрізняти ясен від тополі, але горобину, друже мій, ти визначиш завжди! Коли ти був маленьким, мама, скоріше за все, розповідала тобі, що горобина дуже гірка на смак, але варто вдарити морозам, - і вона стає прекрасними ласощами для птахів, які зимують в місті.
Якщо мама запропонувала скуштувати тобі гречаної крупи, то не варто заздалегідь кривитися і відмовлятися. Навпаки, подякуй мамі за те, що вона так піклується про тебе і пропонує твоєму організму цей цінний продукт. Що ж такого цінного в гречці? А ось що ...
Є в світі багато мов, але один з найбільш цікавих і гарних - це мова квітів. Ми зараз рідко замислюємося про значення кожної квітки в букеті: вибираємо те, що більше подобається, і поспішаємо порадувати людину. Але ж колись люди добре розбиралися в кольорах і могли прочитати таємне послання без слів. Цікаво?
 
Сторінка 1 з 29 1 2 3 4 5 > >>